• Головна
  • Війна
  • Біолабораторії та капітуляція: за 100 днів росія тричі змінила риторику про війну

Біолабораторії та капітуляція: за 100 днів росія тричі змінила риторику про війну

Біолабораторії та капітуляція: за 100 днів росія тричі змінила риторику про війну

Трансформація наративів свідчить, що жоден із планів кремля щодо захоплення України не реалізовано

За 100 днів повномасштабної війни росії проти України лояльні кремлю західні експерти тричі змінили риторику. Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

В іноземному інформаційному сегменті події в Україні на користь росії коментували здебільшого колишні офіцери та політики.

"Близько 40 західних експертів просували три наративи про мережу біологічних лабораторій в Україні, НАТО та США, які спровокували росію на знищення українців, неминучу перемогу армії російської федерації", — ідеться у повідомленні.

У перший місяць вони намагалися обґрунтувати напад росії та розповідали про розробку в Україні зброї масового ураження, спрямованої винятково на росіян.

У березні-квітні ж пропаганда рф через колишніх військових США та Європи намагалася перекласти провину за агресію на НАТО та США, наголошуючи, що "Захід продовжує провокувати росію на ще більшу агресію".

Водночас у травні ті ж особи просили США та Євросоюз схилити Україну до капітуляції.

У Центрі протидії дезінформації наголошують, що трансформація наративів свідчить, що жоден із планів кремля щодо захоплення України не реалізовано.

Нагадаємо, Збройні сили України визволили від російських загарбників 1017 населених пунктів за 100 днів повномасштабної війни.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності