• Головна
  • Війна
  • У росії заявляють, що їхня армія "практично перестала втрачати людей"

У росії заявляють, що їхня армія "практично перестала втрачати людей"

У росії заявляють, що їхня армія "практично перестала втрачати людей"

Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки розвінчав цей фейк

Кремль продовжує приховувати свої втрати в Україні, а нещодавно голова комітету держдуми з оборони андрій картаполов сказав, що "російська армія практично перестала втрачати людей". Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки розвінчав цей фейк.

У Центрі пояснюють, що держдума рф нещодавно ухвалила закон про скасування вікової межі для росіян, які бажають пройти контрактну службу в армії, — до того ж в екстреному порядку одразу в трьох читаннях.

"Таких законів не ухвалюють, коли "перестають втрачати людей"", — каужть у Центрі.

Також 25 березня російське міноборони востаннє заявляло про втрати рф у війні — нібито загинув 1 351 службовець. Водночас, за даними українського Генштабу, на той час втрати росіян становили 16 100 осіб. Станом на 1 червня їх вже приблизно 30700.

"Тобто за той час, поки (якщо вірити казкам російського генерала) "суттєвих змін не було", кількість загиблих зросла на 14600 осіб. А якщо вірити офіційним даним МО РФ станом на 25 березня, то виходить, що в період до 1 червня "незначні втрати" російської армії складали взагалі 29349 осіб", — наголошують у Центрі.

Крім того, за підрахунками "Медіазони", у відкритих публікаціях у ЗМІ та соцмережах вдалося знайти 2 227 повідомлень про загибель окупантів, що з'явилися після 25 березня.

У Центрі інформбезпеки також прокоментували заяву картаполова про те, що "тепер "спецоперація" проводиться відповідно до всіх керівних документів, бойових статутів, настанов", що нібито "дає відчутні результати".

Відомство пояснило, що насправді головна тактика російської армії — "випалена земля". Вони знищують населені пункти та інфраструктуру, не шкодуючи ні людей, ні територій, ні будівель.

"І ця тактика знаходить підтвердження у цифрах навіть не українських підрахунків збитків (вже понад 600 млрд доларів), а російських. Віцепрем'єр рф хуснуллін заявив, що для "відновлення Донбасу створюється цільовий фонд на 1 трлн рублів"", — зазначив Центр інформбезпеки.

Нагадаємо, отримавши доступ до телефону одного з так званих кадирівців, українська спецслужба виявила численні факти знімань псевдо-боїв, які ніби то ведуть в Україні ці “елітні підрозділи” російської армії.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності