• Головна
  • Війна
  • "Було 23 дні, 1,5 та 3 місяці…": Венедіктова назвала наймолодших жертв російської агресії

"Було 23 дні, 1,5 та 3 місяці…": Венедіктова назвала наймолодших жертв російської агресії

"Було 23 дні, 1,5 та 3 місяці…": Венедіктова назвала наймолодших жертв російської агресії

Російська агресія щодня забирає життя українських дітей. Генпрокурорка Ірина Венедіктова розповіла про наймолодших жертв війни, про тих безжально вбили російські загарбники і про тих, хто зазнав травм на все життя через звірячі дії рашистів.

[subscribe]

"Є день, коли весь світ голосно заявляє про захист дітей, а є 98 днів, коли дітей розриває снарядами, вбиває кулями та осколками і досі міжнародна спільнота не може це зупинити", - йдеться у її дописі в Фейсбук.

На сьогоднішній день, 1 червня, жертвами російської агресії в Україні стали 243 дітей. 446 неповнолітніх зазнали поранень.

"Досі перед очима фото з розтину 14-річного Ростислава з Києва з танковим снарядом у грудях та обгорілі рештки мами з двома дітьми, яких ексгумували в Бучі біля церкви…Жінка з 9-річною донькою та 15-річним сином рятувалися від окупантів з Бородянського району. Їхнє авто потрапило під вогонь крупнокаліберного кулемета ворогів. Поранена жінка зуміла вивезти дітей із зони обстрілу, але за кілометр від дому машина заглохла. Син без руки вийшов з неї впав і більше не підвівся", - веде далі.

Втікаючи від окупантів в Макарівському районі, загинув 11-річний хлопчик, а його 9-річному братові від отриманих травм ампутували ліву руку.

"росія безжально забирає життя і руйнує долі, калічить і ґвалтує, робить сиротами наше наймолодше покоління. Їхнє болюче миттєве дорослішання – злочин, якого немає в жодних кодексах, однак ми зробимо все, щоб вони відповіли за вкрадене дитинство і страждання", – наголосила Венедіктова.

"Від нових звичок евакуйованих дітей - стискається серце. Вони бережуть і ховають їжу на майбутнє. Вони знають, що треба вимикати світло, бо можуть обстріляти. Від цілодобових вибухів та переляку дитина з Сєвєродонецька почала заїкатися. Спогади 13-річної дівчинки про холодне бомбосховище - плач молодших дітей і постійні питання, чи закінчилася війна. Від пережитого у дітей психічні зриви – в такому стані була госпіталізована до профільного закладу 9-річна дівчинка. Деякі травми ще дадуть про себе знати", - каже Генпрокурорка.

Та додала, що наразі ОП розслідує 1042 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів проти дітей та знищення освітньої інфраструктури. 11 російських військових, через дії яких постраждали діти - вже повідомлені про підозру.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності