• Головна
  • Війна
  • У Маріуполі вирили ще 25 нових траншей, в них ховають тіла вбитих мирних мешканців

У Маріуполі вирили ще 25 нових траншей, в них ховають тіла вбитих мирних мешканців

У Маріуполі вирили ще 25 нових траншей, в них ховають тіла вбитих мирних мешканців

На Старокримському кладовищі впродовж місяця з‘явилося 25 нових секторів траншейного типу. У них хоронять тіла вбитих місцевих мешканців. Тіла вкладають в кілька шарів, а потім "маскують" табличками як індивідуальні поховання. Про це повідомляє Петро Андрющенко радник мера міста.

"Всього з середини квітня окупанти поховали в братських могилах не менше 16 тисяч маріупольців – біля селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне. Ще близько 5 тисяч людей було поховано комунальними службами до середини березня", - йдеться у повідомленні.

У міській раді Маріуполя зазначають, що під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл вбитих людей.

"Ми оцінювали кількість загиблих маріупольців в 22 тисячі. Але все більше фактів говорить, що наслідки злочину рашистів значно страшніші. Це потребує особливої уваги світової спільноти, як і жахливе становище місцевого населення в окупації", – наголошують в мерії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Маріуполі у приміщенні супермаркету “Щирий кум” в Лівобережному районі по проспекту Свободи росіяни облаштували трупозвалище.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності