• Головна
  • Війна
  • Вартість відновлення пошкоджених пам'яток культури може може сягати мільярдів євро

Вартість відновлення пошкоджених пам'яток культури може може сягати мільярдів євро

Вартість відновлення пошкоджених пам'яток культури може може сягати мільярдів євро

Вартість відновлення пошкоджених внаслідок бойових дій пам’яток культури може сягати мільярдів євро. Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів у коментарі Укрінформу.

Він зазначив, що внаслідок бойових дій в областях пошкоджено понад 350 культурних пам‘яток. Урядовець уточнив, що наразі проходить детальний облік та обрахунок майбутніх витрат.

"Ми приблизно розуміємо, яким чином можна починати відбудовувати спільно з нашими колегами з Мінрегіонбуду та Мінінфраструктури ті пам‘ятки, які були зруйновані частково. Ми найближчим часом будемо проводити калькуляцію і матимемо розуміння, яким коштом це обійдеться", – поінформував Ткаченко.

У цьому контексті міністр висловив думку, що сума відновлення буде значною – мільярди євро.

Для відновлення української культурної спадщини, пошкодженої внаслідок бойових дій, може бути створено великий фонд за сприяння європейських партнерів, зазначив Ткаченко.

Щоб залучити такі великі кошти наразі проводять переговори з європейськими міністрами, аби створити великий фонд для реставрації пам'яток культури.

Нагадаємо, більше ніж 682 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 29 травня за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 242 дитини загинуло та понад 440 поранено.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності