• Головна
  • Війна
  • Кабмін оновив перелік категорій чоловіків, які можуть виїжджати закордон

Кабмін оновив перелік категорій чоловіків, які можуть виїжджати закордон

Кабмін оновив перелік категорій чоловіків, які можуть виїжджати закордон

Кабмін розширив категорій чоловіків, які можуть виїжджати закордон. Тепер перетинати кордон буде простіше перевізникам гуманітарних вантажів, пасажирських автобусів, спортсменам тощо.

Відтак, до оновленого переліку категорій чоловіків, які можуть покидати Україну, віднесли водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших військових формувань, а також гуманітарну допомогу. Рішення про виїзд водіїв приймається максимум на 6 місяців, але безперервно вони можуть бути за кордоном не більше 30 діб. Однак чоловіки мають підтверджувати свою мету поїздки документами від військової адміністрації або Мінінфраструктури. Безперервно вони можуть бути за кордоном не більше 30 діб.

Виїжджати можуть й водії транспортних засобів підприємств, які здійснюють міжнародні перевезення та возять пасажирів.

На одному транспортному засобі державний кордон можуть одночасно перетинати:

  •  один водій на вантажному транспорті;
  • два водії на пасажирському автобусі.

Водії можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 45 діб.

Крім того, покидати Україну мають право працівники Укрзалізниці. Працівники залізничного транспорту складають спеціальні листи, які подають до Мінінфраструктури або військової адміністрації, після чого отримують рішення про перетин кордону. Рішення про виїзд за межі України приймається на термін не більше шести місяців.

Спортсмени, які включені до складу національних збірних команд України, теж можуть виїжджати. Зокрема це стосується чоловіків з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю.  Також тренерів, які забезпечують підготовку таких спортсменів; спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують супроводження, антидопінговий контроль підготовки спортсменів.

Нагадаємо, на Львівщині троє чоловіків намагалися втекти з країни із підробленими документами.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності