• Головна
  • Війна
  • У Львові презентували на виставці малюнки дітей, які постраждали від війни та лікуються в Охматдиті

У Львові презентували на виставці малюнки дітей, які постраждали від війни та лікуються в Охматдиті

У Львові презентували на виставці малюнки дітей, які постраждали від війни та лікуються в Охматдиті

Близько ста робіт для виставки намалювали діти

У Львові організували виставку дитячих малюнків "Час війни. Рефлексії... Діти". Близько ста робіт для виставки намалювали діти, які проходять лікування у львівському Охматдиті. Про це розповіли у пресслужбі лікарні.

"Будинки на дитячих малюнках…… багато будинків і квітів, чорних хмар, танків та кораблів, але є і райдуга, сонечко, а головне – на малюнках є мама і тато, брат і сестра. В когось вони, на жаль, уже є лише на малюнках, в снах і в спогадах. Бо війна забрала у цих дітей їх домівки та рідних назавжди. У кожному малюнку ми бачимо наших дітей — Андрія, Рината, Іванка, Сашу, Олю…, які побачили у своєму маленькому житті те, чого не мають бачити діти — живцем горіла мама, підірвався на міні брат, ракета влучила у будинок, довго сиділи у підвалі, не було що їсти", — кажуть у лікарні.

Там додають, що малювали переважно діти, які приїхали до Львова із територій, де ведуться активні бойові дії. Багато з цих дітей мають множинні осколкові поранення, травми рук і ніг. Багатьом дітям через катетер у руці було важко пальчиками тримати олівець, але війна їх не зламала.

"Вони малювали й ніхто не знав, що в цей час коїлося у них в голові, бо фізичний біль лікується, психологічна, на жаль ні. Але малювання їх наче заспокоювало, вони малювали свої мрії, свій дім, свій біль, свою Україну і перемогу", — діляться у лікарні.

В Охматдиті разом з тим дякують Наталії Павлюк та Юстині Павлюк за організацію виставки і за роботу, яку було провели з дітьми.

"Арт-терапія лікує і це ми побачили на власні очі. Як же ж було б добре зібрати усіх авторів цих малюнків через 10 років і побачити цих чудових щасливих, розумних, усміхнених людей, справжніх патріотів, вихованців незалежної України. Як же ж було б добре поспілкуватися під мирним небом і згадати усі події сьогодення", — зізнаються у лікарні.

Між тим там додають, що виставку дитячих малюнків можна побачити в Арт-центрі "Дзиґа" на вулиці Вірменська, 35.

Нагадаємо, львівські медики вкотре рятують життя людей, які постраждали від війни. Так, вони допомогли сім’ї з Чорнобаївки, яка потрапила у ДТП на Львівщині.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності