• Головна
  • Війна
  • Шахраї вимагають грошей в родичів українських захисників - Генштаб

Шахраї вимагають грошей в родичів українських захисників - Генштаб

Шахраї вимагають грошей в родичів українських захисників - Генштаб

Родичам військовослужбовців ЗСУ почали надходити підозрілі телефонні дзвінки та повідомлення. Особливо це стосується тих військовослужбовців, які потрапили в полон або рахуються безвісті зниклими. Шахраї пропонують за гроші надати інформацію про українських захисників. Про це повідомляють у Генштабі.

"Користуючись емоційним станом рідних та близьких, зловмисники телефонують з прихованих номерів та пропонують за грошову винагороду "надати інформацію" про військового та "сприяти визволенню з полону". Також шахраї намагаються, нібито з метою уточнення, дізнатися особисті дані українських захисників", - йдеться у повідомленні.

У Генеральному штабі ЗСУ просять не вестися на такі шахрайські схеми.

"Офіційно повідомляємо, що представники Збройних Сил України або інших органів військового управління чи державних установ НЕ ЗБИРАЮТЬ КОШТІВ та не вирішують питання звільнення з полону шляхом викупу. Питання звільнення військовополонених перебувають у виключній компетенції органів державної влади. Жодного збору коштів з членів сімей та близьких не відбувається. Будьте уважні, не станьте жертвами шахраїв!", - підкреслюють в Генштабі.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності