• Головна
  • Війна
  • Україні необхідно щонайменше 5-7 років для розмінування всієї території

Україні необхідно щонайменше 5-7 років для розмінування всієї території

Україні необхідно щонайменше 5-7 років для розмінування всієї території

Від 24 лютого знешкодили майже 114 тис. вибухонебезпечних предметів

За найоптимістичнішими прогнозами Україні необхідно 5-7 років для розмінування всієї території. Про це вчора в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну, на території нашої держави знешкоджено майже 114 тис. вибухонебезпечних предметів. В тому числі майже 2 тис. авіаційних бомб. Рятувальники обстежили територію понад 22 тис. гектарів. В середньому щодня піротехнічні підрозділи ДСНС вилучають від двох до п'яти тисяч вибухонебезпечних предметів.

"Якщо ми говоримо про Україну, то наразі ми оцінюємо, що забруднено територію близько 300 тис. квадратних кілометрів. Це в десятки разів більша кількість ніж має міжнародний досвід. Виходячи з того, що один день активних бойових дій дорівнює до 30 днів розмінування, за найоптимістичнішими прогнозами нам необхідно 5-7 років до повного розмінування", — пояснила Мері Акопян.

Водночас заступниця міністра також розповіла про кроки, які робить Уряд для пришвидшення процесу гуманітарного розмінування.

"Створено Міжнародний центр з гуманітарного розмінування. Власне метою заснування цього центру є зокрема й залучення міжнародної допомоги: фахової, технічної та фінансової. Уже майже 20 іноземних організацій відгукнулись і проходять сертифікацію для роботи в Україні", — повідомила в ефірі Мері Акопян.

Вона зауважила, що декілька команд уже прибули в Україну й з наступного тижня вони почнуть роботу у різних регіонах країни.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності