• Головна
  • Війна
  • росіяни за добу обстріляли понад 50 населених пунктів Донеччини і Луганщини

росіяни за добу обстріляли понад 50 населених пунктів Донеччини і Луганщини

росіяни за добу обстріляли понад 50 населених пунктів Донеччини і Луганщини

Загинуло 20 мирних жителів

російські війська упродовж 19 травня обстріляли 54 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях. Загинуло 20 мирних жителів. Про це інформує у Фейсбуці угруповання Об’єднаних сил.

За наявною інформацією, росіяни за добу повністю зруйнували або пошкодили 105 житлових будинків та ще 15 цивільних об’єктів, серед яких лікарня, гуртожиток, спорткомплекс, торговельний центр, будівлі банку, санаторію, райвідділу освіти, а також автопідприємство, складські приміщення, газопровід, автомобілі.

Значних руйнувань зазнали багатоповерхові забудови Сєвєродонецька, Лисичанська, Авдіївки та Бахмуту.

Своєю чергою, у Донецькій області підрозділи ДСНС ліквідували 6 пожеж, що виникли внаслідок ворожих обстрілів. Наголошується, що у Луганській області гасіння пожеж неможливе через інтенсивні обстріли населених пунктів.

“За оперативною інформацією, під ворожими обстрілами загинуло близько 20 мирних жителів та щонайменше 50 осіб поранено. Попередньо, кількість жертв в Сєвєродонецьку, Авдіївці, Лисичанську, Мар’янці, інших містах і селах може бути набагато більшою, інформація уточнююється”, — заявили в Угрупованні Об’єднаних сил.

Також наразі тривають рятувально-пошукові роботи, які ускладнюються авіанальотами, інтенсивними ракетними ударами та артилерійськими обстрілами противника.

Рятувальники упродовж минулої доби з районів ведення бойових дій евакуювали 1044 людини.

Підрозділи ДСНС, які входять до складу угруповання Об’єднаних сил, також продовжують надавати допомогу населенню: підвозять воду та гуманітарні вантажі у постраждалі райони Торецька, Авдіївки, Красногорівки, Білицького, Лисичанська, Покровська.

Нагадаємо, росіяни наступають на Лисичанськ і Сєвєродонецьк. У Сєвєродонецьку виявили тіла 12 загиблих, на Луганщині зруйновано понад 60 будинків.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності