• Головна
  • Війна
  • Противник намагається вести наступальні дії уздовж усієї лінії зіткнення - Генштаб

Противник намагається вести наступальні дії уздовж усієї лінії зіткнення - Генштаб

Противник намагається вести наступальні дії уздовж усієї лінії зіткнення - Генштаб

Окупанти здійснили невдалу спробу наступу у напрямку населеного пункту Мар’їнка

Триває вісімдесят третя доба повномасштабної війни в Україні. Російська війська не припиняють наступальних дій на сході України та завдавати ракетних ударів по Львівській, Чернігівській та Сумській областях.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в положенні та стані військ противника немає

Тим часом підрозділи білоруські військові продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Також зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з білорусі по території України.

"З метою недопущення перекидання підрозділів наших військ на Сіверському напрямку командування збройних сил російської федерації продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей підрозділи зі складу Східного військового округу. З території російської федерації ворог обстрілює населені пункти на території Сумської та Чернігівської областей", - розповідають у Генштабі.

На Харківському напрямку російські військові зосереджують зусилля на утриманні позицій та недопущенні просування наших військ до державного кордону України.

На Слов’янському напрямку окупанти перегруповують війська та накопичують запаси для наступу у напрямку Слов'янськ.

На Донецькому напрямку угруповання противника намагається вести наступальні дії уздовж усієї лінії зіткнення. У районах Бахмута, Клинового, Соледара та Вовчоярівки росія завдала ракетно-бомбових ударів із літаків Су-35.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти намагаються вести наступ у напрямку населених пунктів Боровеньки та Сєверодонецьк.

На Бахмутському напрямку противник намагався прорвати оборону українських військ, однак безуспішно.

На Авдіївському напрямку російські війська безуспішно проводили штурмові дії з метою взяття під контроль ділянки дороги Новобахмутівка - Новоселівка Друга.

На Курахівському напрямку окупанти ведуть наступ на населений пункт Новомихайлівка, бої тривають. Також російські військові здійснили невдалу спробу наступу у напрямку населеного пункту Мар’їнка.

У Маріуполі ворог основні зусилля зосереджував на блокуванні наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”.

На Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках російські окупанти активних бойових дій не проводили.

Тим часом корабельні угруповання росії в акваторії Чорного та Азовського морів виконують завдання щодо ізоляції районів бойових дій та блокування цивільного судноплавства.

На тимчасово окупованій території Криму тривають заходи відновлення боєздатності російських підрозділів, що зазнали значних втрат.

Нагадаємо, з території металургійного комбінату “Азовсталь” у Маріуполі виїхало щонайменше 7 автобусів з українськими захисниками під контролем російських окупантів.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності