• Головна
  • Війна
  • Українські військові звільнили ще один населений пункт на Харківщині – Генштаб

Українські військові звільнили ще один населений пункт на Харківщині – Генштаб

Українські військові звільнили ще один населений пункт на Харківщині – Генштаб

Збройні сили України звільнили населений пункт Питомник Харківської області. Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Російські військові не припиняють наступальних дій на Сході України. Найбільша активність окупантів надалі спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

На Волинському та Поліському напрямках ворожі війська не проводять активних бойових дій. Тривають заходи інженерного обладнання оборонних позицій вздовж державного кордону в Брестській та Гомельській областях. Також у Брестській та Гродненській областях проводяться збори із залученням військовозобов’язаних запасу.

"Зберігається загроза завдання з території республіки білорусь ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої Держави", - розповідають у Генштабі.

У прикордонних з Україною областях ворог нарощує систему протиповітряної оборони. З метою недопущення перегрупування наших військ та перекидання їх на інші напрямки, окупанти проводять демонстративні дії.

На Харківському напрямку російьскі військові перейшли до оборони з метою уповільнення темпу наступу українських військ.

На Слов'янському напрямку ворог зосереджує зусилля для відновлення наступу. Противник продовжує поповнення запасів матеріально-технічних засобів.

У більшій частині окупованих територіях Харківської області вороги подавлюють мережі стільникового зв'язку, аби унеможливити передачу інформацію про переміщення російських військ.

"Місцеві жителі багатьох населених пунктів залишатися без електроенергії та води. Виїзд на територію підконтрольну Україні російськими окупантами заборонений", - зазначають у Генштабі.

На Донецькому напрямку окупанти зосереджують зусилля на отриманні повного контролю над Рубіжним. Ворог продовжує підготовку до проведення наступу в напрямках населених пунктів Курахове та Новопавлівка та утримує позиції на правому березі річки Сіверський Донець.

В Маріуполі російські військові блокують та спробують знищити українські підрозділи в районі заводу “Азовсталь”.

На Криворізькому та Миколаївському напрямках ворог не проводить активних бойових дій, однак проводить інженерне обладнання передових позицій та завдає удар з артилерії та мінометів.

"В Чорноморській та Азовській морських зонах корабельні угруповання противника виконують завдання ізоляції районів бойових дій та ведення розвідки Російські окупанти завдають ракетних ударів по важливих об’єктах інфраструктури України, надають підтримку сухопутним військам на приморському напрямку та блокують цивільне судноплавство", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Ворог продовжує зазнавати втрат є дезорганізованим та деморалізованим. Також зазначається, що російським військовим повідомили про неможливість проведення ротації до кінця терміну проведення так званої "спеціальної операції".

Нагадаємо, російські військові перекрили крани магістрального газогону “Шебелінка – Новопсков”, внаслідок чого мешканці Луганщини та Донеччини залишилися без українського газопостачання.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності