• Головна
  • Війна
  • Папа Римський зустрівся із дружинами офіцерів, які боронять "Азовсталь"

Папа Римський зустрівся із дружинами офіцерів, які боронять "Азовсталь"

Папа Римський зустрівся із дружинами офіцерів, які боронять "Азовсталь"

Сьогодні, 11 травня, наприкінці своєї щотижневої загальної аудієнції Папа Франциск зустрівся з дружинами двох офіцерів українського батальйону "Азов", які захищають позиції на маріупольському металургійному заводі "Азовсталь". Про це повідомляє ANSA.

Жінки, Катаріна та Юлія, нещодавно написали понтифіку про своїх чоловіків і отримали несподіване запрошення на зустріч у вівторок.

"Будемо сподіватися, що ця зустріч дасть нам шанс врятувати їм життя", — сказали вони.

Про що говорили та чи вдалось вмовити святішого отця відвідати Україну, наразі не повідомляється.

Нагадаємо, в місті Маріуполь ворог блокує “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії. Наносить ракетно-бомбові удари. Важливий об'єкт захищають близько тисячі наших бійців із полку "Азов". Більше сотні із них мають важкі поранення.

Нестерпне становище і в цивільних мешканців Маріуполя. За повідомленням міської ради, до кінця року в Маріуполі від хвороб та нестерпних умов може померти більше 10 тисяч людей. 

До слова, українці мали великі сподівання, що саме Папа Римський допоможе врятувати маріупольців. Зокрема відвідавши його особисто. Таке сподівання висловлював навіть президент України Володимир Зеленський. Наша держава навіть зверталась до Ватикану із проханням допомогти посприяти евакуації цивільного населення. Але поки безуспішно.

 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності