• Головна
  • Війна
  • Львівські лікарі опікуються мамою з дочкою, яким ампутували ноги після обстрілу в Краматорську

Львівські лікарі опікуються мамою з дочкою, яким ампутували ноги після обстрілу в Краматорську

Львівські лікарі опікуються мамою з дочкою, яким ампутували ноги після обстрілу в Краматорську

Незабаром родину відправлять на протезування в Америку

У Львівській лікарні опікуються родиною, яка постраждала під час ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську у квітні. Наталя втратила одну ногу, а її дочка Яна — дві. У лікарні їх доглядає 11-річний Ярослав, поки вітчим дітей на фронті. Про це йдеться у відео, що опублікував на своїй сторінці міський голова Львова Андрій Садовий.

З Краматорську родина намагалася виїхати до родичів у Яремче, але мати з дітьми потрапила під обстріл на вокзалі. У той день на вокзалі було близько 4 тисяч цивільних.

"Дуже страшно. Я намагалася встати, але куди? Я подивилась на ногу, я глянула потім на Яну, а у неї немає кросівок", — пригадує Наталя.

Події того дня пригадує і Яна.

"Хотіла встати на ноги, кудись втекти, знайти маму, брата, але не могла. Було дуже боляче. Коли подивилася на ноги, то розплакалась", — каже дівчинка.

У результаті матері та доньці ампутували нижні кінцівки. Зараз вони проходять лікування у Львівській лікарні. Незабаром родину відправлять на протезування в Америку.

Однак Наталя каже, що вони обов’язково повернуться у своє рідне Новгородське, Донецької області. Але спочатку чоловік вижене звідки окупантів.

Додамо, у Львові вже почали роботу над запуском потужного реабілітаційного центру.

Нагадаємо, 30 тяжкопоранених українців із Харківщини та східних регіонів України евакуювали за допомогою “летючого шпиталю” на лікування до Німеччини.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності