• Головна
  • Війна
  • На Буковині гендиректор лікарні заробляв гроші на "швидких", які призначались для ЗСУ

На Буковині гендиректор лікарні заробляв гроші на "швидких", які призначались для ЗСУ

На Буковині гендиректор лікарні заробляв гроші на "швидких", які призначались для ЗСУ

У Чернівецькій області затримали генерального директора однієї із лікарень. Чоловік заробляв гроші на каретах швидкої допомоги, які отримав, як гуманітарний вантаж для ЗСУ. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

 "Посадовець лікарні використовував надану на потреби ЗСУ та закладам охорони здоров’я гуманітарну допомогу у виді 5 карет швидкої для особистого збагачення. Після прибуття на територію України автомобілі швидкої допомоги не були розподілені на потреби армії чи лікарень. Натомість вони були зареєстровані за благодійною організацією, яку очолює цей же керівник лікарні. Використовувалися для надання платних послуг громадянам", - йдеться у повідомленні. 

Також, додають в ОГП, у рамках розслідування було задокументовано одержання головним лікарем 16 000 грн хабаря за нецільове використання майна медичного закладу. За цим фактом йому наразі повідомлено про підозру.

"Слідство встановлює всі обставини та причетних до розкрадання, привласнення чи незаконного використання гуманітарної допомоги осіб", - кажуть прокурори.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

Нагадаємо, на Львівщині cпівробітники СБУ затримали президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса і головного редактора скандального видання Mind.UA Євгена Шпитка. Їх підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги.

 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності