• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: у Бучі вперше після деокупації відбулася весільна церемонія

Ситуація на фронті: у Бучі вперше після деокупації відбулася весільна церемонія

Ситуація на фронті: у Бучі вперше після деокупації відбулася весільна церемонія

Головне про події дня на фронті

Сімдесят перша доба війни завершується. Сьогодні окупанти мали ввести рублі на Херсонщині, однак їм це не вдалося.

"В основному у містах зараз у нас одна валюта – гривня. Заяви були тільки на словах від нібито "голови" "Каховського адміністративного району", що треба буде "брати в обіг російський рубль". Але ніяких виплат чи пенсій у рублях не було", – ділиться Віктор з Нової Каховки.

Те, що рублі так і не почали запроваджувати на окупованих територіях, підтвердив і мер Херсона Ігор Колихаєв.

Натомість на узбережжі Чорного моря зберігається загроза висадки десанту. росіяни проводять розвідки безпілотниками, в тому числі ударними. Оперативне командування "Південь"  просить мешканців не відвідувати пляжі та інші заборонені території, не виходити на воду із використанням маломірних та інших плавзасобів, а також не заважати діям військових.

Тим часом у Бучі вперше після деокупації відбулася весільна церемонія. Про це повідомили у Міністерстві юстиції України. Андрій та Вікторія стали першою парою, яка одружилася у відновленій будівлі деокупованого міста на Київщині.

"Перша весільна церемонія у відновленому залі Бучанського відділу ДРАЦС. Відділ повернувся до роботи після усунення наслідків російської окупації. Наші колеги повні сил та енергії для надання якісних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану", – йдеться у повідомленні.

Однак у іншій частині Київщини поліція Київщини ексгумувала тіла двох молодих чоловіків, яких російські окупанти розстріляли та переїхали танком у Вишгородському районі.

"25 лютого окупанти розстріляли автомобіль з двома мирними жителями в салоні. Але і цього загарбникам виявилося замало – російські окупанти переїхали машину з людьми всередині тяжкою технікою".

У Маріуполі російські окупанти знищують дороговкази — знімають написи українською й англійською та замінюють їх на російськомовні.

Водночас рідним захисників Маріуполя не дали провести мітинг у Києві на підтримку бійців. Родичі військових зверталися до правохоронців, щоб отримати згоду на проведення акції, проте дозволу не отримали, тому зранку 5 травня проведення мітингу скасували.

 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності