• Головна
  • Війна
  • "Три могили – для дітей та дружини він викопав у себе в селі": історія війни

"Три могили – для дітей та дружини він викопав у себе в селі": історія війни

"Три могили – для дітей та дружини він викопав у себе в селі": історія війни

Автівки людей розстріляли з кулеметів російські військові

В один день 48-річний Володимир з Миколаєва втратив доньку, сина та дружину. Двома автівками під білими прапорами люди намагалися втекти від війни. Однак їхні автівки розстріляли з кулеметів російські військові. Про це повідомляє Перше медичне об'єднання міста Львова.

"З пасажирів першої автівки дивом вдалося вижити лише зятеві та 5-річному онуку Михайлику. У чоловіка кульові поранення ніг, у дитини – черепно-мозкова травма. Мама, яка сиділа поруч, накрила сина своїм тілом. Куля потрапила їй в голову. В іншій автівці загинули всі", - йдеться у повідомленні.

Володимиру, який приїхав на місце розстрілу, довелося самотужки поховати найрідніших людей. Три могили – для дітей та дружини – він викопав у себе в селі. Тепер це окупована ворогом територія. Потім із пораненим зятем вирушив у Миколаїв. Саме туди швидка повезла онука. Однак попереду був ворожий блокпост.

"Розстріл – саме ним після допиту пригрозили українцям росіяни. Врятувала випадковість: лікар із швидкої, яка випадково проїздила повз, сказав, що чоловіки – його пацієнти. Їх відпустили, однак на цьому випробування війною не завершилися. Лікарню Миколаєва, куди нарешті таки дісталися, почали обстрілювати. Ховаючись в укритті, дідусь та батько і ухвалили рішення: будь-що евакуювати маленького Михайлика до Львова. І їм це вдалося. Тепер дитина нарешті в безпеці", - додають у медзакладі.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності