• Головна
  • Війна
  • Беруть калік, інвалідів та хворих: в ОРДЛО скасували медогляд для "призовників"

Беруть калік, інвалідів та хворих: в ОРДЛО скасували медогляд для "призовників"

Беруть калік, інвалідів та хворих: в ОРДЛО скасували медогляд для "призовників"

окупанти вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО. Щоб ще якось поповнити ряди російської армії, ворог тепер "призиватиме" навіть тих, хто має проблеми зі здоров'ям. Для цього на окупованих днр та лнр призупинили проведення медичних оглядів для мобілізованого особового складу.

"Пояснення: "у зв’язку з браком спеціалістів". Наразі потенційні "призовники" не мають змоги отримати документи, що підтверджують будь-які проблеми зі здоров’ям, - розповіли в ГРУ. - Тих, хто має явні проблеми зі здоров’ям (каліцтво, інвалідність, важкі гострі захворювання) або встиг отримати на руки необхідні документи, все одно мобілізують, але розподіляються у підрозділи матеріально-технічного забезпечення".

Крім того, з метою виявлення ще не мобілізованих чоловіків призовного віку, російська військова поліція проводить систематичні рейди на вулицях та за місцем ймовірного проживання "призовників".

"Єдина альтернатива примусовій мобілізації – виплата хабаря за встановленими розцінками (залежать від віку, спеціальності та стану здоров’я). Зокрема, в окупованій Горлівці розмір хабаря з метою ухилення від служби становить від 5 тис. рос. руб, якщо сплатити безпосередньо на місці затримання. При доправленні в районні відділи «МВС» – від 75 тис. рос. руб.", - додають в розвідці.

Нагадаємо, в так званій “днр” скасували 9 травня. Параду не буде. Про це вже заявив ватажок угрупування Пушилін. Пояснював наче, дбає про безпеку населення підчас війни. Насправді, на окупованих територіях вже просто нема кого виводити на паради. ЗСУ розбила техніку, були знищені, або потрапили у полон "мобілізовані".

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності