• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: біля Чорнобаївки сталася перестрілка між бурятами й кадировцями

Ситуація на фронті: біля Чорнобаївки сталася перестрілка між бурятами й кадировцями

Ситуація на фронті: біля Чорнобаївки сталася перестрілка між бурятами й кадировцями

Головне про події дня на фронті

65-та доба війни завершується. Розповідаємо про головні події з фронта станом на цю годину.

У захопленому селі Киселівка на Херсонщині відбулася перестрілка між російськими військовими бурятського та чеченського походження. У нічному інциденті відзначились понад 50 учасників з кожного боку. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.

Причини міжетнічного конфлікту полягають в небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та "нерівноправність" умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись в тилу виключно в якості "загороджувальних загонів". Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати".

У той час українська розвідка припускає, що причиною конфлікту могло стати незадоволення бурятів розподілом майна, награбованого в українців. Начебто всю здобич забирають кадировці, тому буряти вирішили здійснити перерозподіл.

Водночас окупанти відмовилися від референдуму на Херсонщині та вже роздають пенсії. Про це повідомив так званий голова Херсонської ОВ від окупантів Володимир Сальдо.

"Історію з підготовкою до референдуму вигадали у Києві для провокації. Наразі ХО — це область у складі України, яка перебуває під контролем Російської Федерації", — повідомив Сальдо.

Росіяни ввечері обстріляли два села на Дніпропетровщині, минулося без людських жертв. Під удари російських "Ураганів" потрапили населені пункти Велика Костромка та Мала Костромка. В результаті обстрілів росіянами пошкоджені кілька житлових будинків.

Тим часом на Сумщині за підозрою у державній зраді затримали голову Середино-Будської територіальної громади.  За даними слідства, голова теротиріальної громади допомагав окупантам. Зокрема передавав інформацію представникам Федеральної служби безпеки РФ про переміщення Збройних Сил України та види їх озброєння. 29 квітня 2022 року голову громади затримали.

Натомість у Запорізькій ОВА спростовують інформацію про викрадення росіянами скіфського золота. За словами глави Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, всі найцінніші речі вивезли з музеїв Запорізької області ще в березні 2022 року в інші регіони України.

Він також зазначив, що наразі триває друга хвиля евакуації менш цінних речей з музеїв регіону, а саме копій та муляжів.

Командування морської піхоти ВМС ЗСУ показало відео знищення двох російських бойових машин піхоти. На оприлюдненому відео - філігранна робота морпіхів з 503 Окремого батальйону морської піхоти.

Крім того, після влучення ворожих ракет у Шевченківському районі Києва затримано щонайменше двох осіб, які фотографували руйнування та пересилали росіянам.

Огляд телефонів цих осіб підтвердив, що вони підписані на чисельні ресурси сепаратистського чи проросійського характеру, "специфічні групи в телеграмі", а також мають "специфічний вміст телефонної книги".

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності