• Головна
  • Війна
  • Освітяни, які перебувають закордоном, можуть працювати дистанційно

Освітяни, які перебувають закордоном, можуть працювати дистанційно

Освітяни, які перебувають закордоном, можуть працювати дистанційно

Для цього вчителям не потрібне відрядження

26 квітня Кабінет міністрів України видав постанову, за якою працівникам державних установ та підприємств забороняється працювати закордоном. Через це від вчителів, які евакуювались в інші країни після початку повномасштабної війни, керівники закладів почали вимагати негайного повернення в Україну. Однак освітній омбудсмен Сергій Горбачов наголосив, що постанова Кабміну не поширюється на освітян.

"Заклад освіти комунальної форми власності не є "суб’єктом господарювання державного сектору економіки. Дистанційно працювати вчителю із-за кордону можна, для цього не потрібно відрядження", — пояснив Горбачов.

Омбудсмен закликав керівників закладів припинити вимагати повернення педагогів, переважна більшість яких — жінки, які мають дітей і несуть за них відповідальність.

"Якщо вимагати повернення цих вчительок та виховательок, то вони не залишать дитину за кордоном, а змушені будуть повертатися з нею в Україну. Під рашистські ракети. Чиновники справді цього хочуть?", — акцентував він.

Нагадаємо, освітян, які продовжують навчати дітей, перебуваючи в окупації, не вважатимуть колаборантами за сам факт викладання. Водночас понесуть покарання педагоги, які умисно пропагують російські наративи у закладах освіти, підтримують тимчасову окупацію та навчають дітей за російською програмою.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності