• Головна
  • Війна
  • Перед початком війни росіяни здійснили понад 200 кібератак на Україну

Перед початком війни росіяни здійснили понад 200 кібератак на Україну

Перед початком війни росіяни здійснили понад 200 кібератак на Україну

Надалі росіяни не планують зупинятися

За останні місяці, зокрема, безпосередньо перед вторгненням росії в Україну, щонайменше шість хакерських угруповань, пов'язані з рф, здійснили 237 кібератак проти українських підприємств та державних установ. Про це йдеться у звіті компанії Microsoft.

У звіті Microsoft детально і в хронологічному порядку описані кібератаки, за якими спостерігали дослідники Microsoft. У звіті наголошують, що підготовка до проведення кібератак проти України розпочалася ще за рік до повномасштабного вторгнення росії — у березні 2021 року.

Деякі атаки також супроводжувалися широкою шпигунською та розвідувальною діяльністю. Віртуальні напади не лише намагалися деградувати системи інституцій в Україні, а й порушити доступ людей до надійної інформації та критично важливих послуг і спробували похитнути довіру суспільства до керівництва країни.

Експерти наголошують, що використання росією кібератак "як видається, сильно корелює, а іноді й безпосередньо приурочено" до військових операцій, спрямованих на українські служби й установи.

"Деструктивні атаки, які ми спостерігали — їх близько 40, націлені на сотні систем — викликають особливе занепокоєння: 32% деструктивних атак були спрямовані безпосередньо на українські урядові організації на національному, регіональному та міському рівнях. Понад 40% деструктивних атак були спрямовані на організації в критично важливих секторах інфраструктури, які можуть мати негативний вплив… на український уряд, військових, економіку та цивільне населення", — йдеться у доповіді.

Зазначається, що групи безпеки Microsoft тісно співпрацювали з українськими урядовцями та працівниками з кібербезпеки в державних організаціях та приватних підприємствах, щоб виявляти та усувати загрози для українських мереж.

Однак у Microsoft вважають, що кібератаки триватимуть.

Нагадаємо, від початку війни на Львівщині виявили та припинили 39 кібератак на державні електронні інформаційні ресурси регіону.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності