У Придністров'ї оголосили військові збори — ГУР

У Придністров'ї оголосили військові збори — ГУР

Попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов матиме примусовий характер

Невизнана "Придністровська молдавська республіка" посилює свою армію. В листі "Міністерства оборони ПМР" до голів місцевих адміністрацій є інформація щодо проведення призову громадян на "спеціальні збори". Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Зазначається, що мета зборів — "забезпечення 100% укомплектованості особового складу Миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки"", — кажуть у розвідці.

За даними ГУР, брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантується "грошове і речове забезпечення, проживання і харчування". Грошове забезпечення громадян, які не працюють, обіцяють від 2800 "рублів ПМР". Самі збори триватимуть 90 днів.

"Прикметно, що лист датовано 21 квітня. Тобто, до початку останніх російських провокацій на території "ПМР". Це нагадує події в так званих "ЛНР/ДНР", — додають розвідники.

Крім того, попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов матиме примусовий характер.

Нагадаємо, ситуація у невизнаному світом Придністров’ї загострюється на фоні повномасштабної війни України проти росії. Нещодавно у селищі Маяк прогриміли вибухи. За попередніми даними, підірвано дві вишки зв’язку. Крім того, сталися вибухи у будівлі “міністерства держбезпеки” у Тирасполі.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності