Окупанти обікрали музей "Зірка Полин" у Чорнобилі

Окупанти обікрали музей "Зірка Полин" у Чорнобилі

Російські війська обікрали музей-інсталяцію "Зірка Полин" у Чорнобилі. Про це повідомили у ДСНС України.

"Зірка Полин. Музей-інсталяція у Чорнобилі, який російські орки не лишили без уваги на шляху до спроби втілення свого плану "взяти Київ за три дні". Проте не експонати їх цікавили. Не історія, ні драми людей, які пережили ядерне пекло... Їх зацікавили лише телевізори, які вони покрали з музею. Навіть той, маленький, що висів над цинковим боксом з унікальною перепусткою Володимира Правика", - йдеться у повідомленні.

Зокрема самі експонати музею залишились неушкодженими. Окупанти вкрали телевізори, а після себе залишили лише сміття: протерміновані сухпайки та тестові набори для визначення рівня наркотичного сп'яніння.

Також тут знайшли мапи з позначками ворожих наступальних дій, прапори, які вони планували повісити на українських будівлях та боєприпаси.

"Ось і усе, що треба лишати в історії про цих убивць, крадіїв і ґвалтівників з країни, яка як прострочена консерва виробництва "бурятмяспром" вже давно згнила зсередини", - розповідають у ДСНС.

Нагадаємо, перебуваючи на території Чорнобильської АЕС, окупаційні війська зруйнували пункти дозиметричного контролю, заламали та розікрали систему контролю радіаційного стану на атомній електростанції. Окрім того, вороги розграбували ядерну аналітичну лабораторію.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності