• Головна
  • Війна
  • Російські військові викрадають чоловіків на тимчасово окупованих територіях

Російські військові викрадають чоловіків на тимчасово окупованих територіях

Російські військові викрадають чоловіків на тимчасово окупованих територіях

На окупованих територіях України ворог масово викрадає чоловіків призовного віку. Такими діями російські окупанти поповнюють обмінний фонд та готуються до 9 травня. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки.

Викрадення відбувається на територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей. Тут російські військові проводять масштабні "фільтраційні заходи".

Жертвами російських військових стають ветерани АТО/ООС, колишні військові, правоохоронці та проукраїнські активісти.

"Відомо, що в приміщеннях херсонського ізолятора тимчасового утримання перебувають понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів АТО/ООС, яких допитають і катують", - розповідають у ГУР.

Повідомляється, що фільтраційний табір створених в селі Велика Лепетиха Херсонської області. Нещодавно туди прибули 400 російських військовослужбовців одягнених у форму росгвардії. Вони шукають і затримують чоловіків призовного віку. Затриманих українських чоловіків масово вивозять в напрямку окупованого Криму.

"Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду». Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть за умови, якщо українці не брали участі у бойових діях 2022 року", - йдеться у повідомлені.

Також чоловіків, ймовірно, залучатимуть до пропагандистських "парадів перемоги". Українських чоловіків можуть видати за "військовополонених" та провести вулицями окупованих міст. Аналогічні заходи відбувались в Донецьку 2014 року. Тоді українських героїв після численних тортур примусили пройти центральною вулицею Донецька, де їх піддавали знущанням та приниженням.

Нагадаємо, про те, як діяти та куди звератися, якщо близька людина перебуває у зоні бойових дій чи в окупації та не виходить на зв'язок читайте за посиланням.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності