• Головна
  • Війна
  • На Львівщині вразливі категорії переселенців скеровують на лікування в Італію

На Львівщині вразливі категорії переселенців скеровують на лікування в Італію

На Львівщині вразливі категорії переселенців скеровують на лікування в Італію

Від початку війни лікуватися в Італію поїхали 240 людей

Уряд України, італійський Червоний Хрест та Львівська ОВА скеровують вразливі категорії вимушених переселенців на лікування в Італію. Про це розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

"Від початку великої війни, яку росія розгорнула в Україні, 240 людей, які вимушені були покинути свої домівки, і належать до вразливих категорій населення, поїхали на лікування в Італію", — повідомив Максим Козицький.

За його словами, в одному з центрів розселення ВПО на Львівщині проводять попередній медичний огляд та скринінг людей, яким потрібна медична допомога. Також інформацію про вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб збирають з районів Львівщини. Спочатку їх обстежують, забезпечують їжею та базовим доглядом. Опісля — формують групи, які вирушають на лікування в Італію.

Насамперед  на лікування відправляють людей, які пересуваються на кріслах колісних, пацієнтів геріатричних інтернатів, людей з травмами хребта, шиї, спинного мозку, незрячих та тих, хто має важку форму церебрального паралічу.

Українців розселяють у різних містах Італії, залежно від того, якого лікування вони потребують.

Нагадаємо, в Україні почав курсувати евакуаційний медичний потяг. Він складається із кількох вагонів, зокрема й вагона інтенсивної терапії. Новий потяг-мінігоспіталь вже вийшов у перший рейс.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності