• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: у Кремінній окупанти і колаборанти підірвалися в мерії

Ситуація на фронті: у Кремінній окупанти і колаборанти підірвалися в мерії

Ситуація на фронті: у Кремінній окупанти і колаборанти підірвалися в мерії

Головне про події дня на фронті

Шістдесят перша доба війни проти російської агресії завершується. Сьогодні біля Маріуполя зафіксували третє масове поховання.

У селищі Старий Крим за 5 кілометрів від Маріуполя супутники зафіксували появу траншей завдовжки понад 200 метрів, що, ймовірно, можуть бути черговим місцем масового поховання вбитих маріупольців.

На знімку від 24 березня помітили появу траншеї завдовжки 60-70 метрів на цвинтарі поблизу Старого Криму. Далі, на супутниковому знімку від 7 квітня видно, що траншеї стали довшими, а частина, яка була викопана раніше – вже закопана. Мер Маріуполя Вадим Бойченко підтвердив у коментарі "Схемам", що російські окупанти ховають загиблих маріупольців масово в таких траншеях, зокрема в Старому Криму.

Крім того, у Маріуполі жителів депортують до Росії і зганяють до порту.

"В Пасху окупанти депортували з Маріуполя до Росії 149 людей, з яких 23 – діти. Всі зриви реальної евакуації до України призводять до посилення депортації маріупольців", — зазначив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За словами Андрющенка, окупанти з колаборантами намагаються створювати ілюзію "відновлення та покращення": відкрили два храми на Великдень і планують розселяти людей у будинки, які пережили обстріли.

Також у  Маріуполі орудує "міліція ДНР", колишніх міліціонерів кличуть у відділки.  У повідомленні окупантів сказано, що "колишні співробітники Маріупольського ГУ МВС України в Донецькій області зобов'язані з'явитися до районних відділів поліції для реєстрації незалежно від намірів подальшого проходження служби в ОВС ДНР."

Натомість голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що російські окупанти зайняли Новотошківське після того як фактично знищили населений пункт.

"Захоплювати там було нічого. Восійські війська взяли випалену землю Новотошківського. Після тривалого знищення авіаударами, рашисти зайняли Новотошківське, яке входить до складу Гірської ВЦА. За інші населені пункти громади тривають бої, тактика у ворога та сама - усе "рівняють з землею", — пише Гайдай.

А у Кремінній російські окупанти і колаборанти вибухнули у мерії, коли зібралися на "нараду". Глава ОВА каже, що у всьому винен "газ".

"Коротше: проводити наради більше нікому. Навіть в кульки нема чого покласти", — каже очільник Луганської ОВА.

Однак ворог продовжує намагання здійснити прориви в Рубіжному та Попасній, бої там тривають. У Рубіжному більша частина міста під окупантами, вільну частину - хаотично постійно обстрілюють.

Захопили росіяни й будівлю Херсонської міської ради. Із будівлі знято прапор України.

Військові РФ відібрали в охорони ключі від будівлі й намагалися дізнатися, о котрій годині зазвичай починається робочий день. Меру та співробітникам міськради дали можливість поїхати додому. З вівторка, 26 квітня, міськрада не працюватиме, оскільки всі приміщення тимчасово контролюються російськими загарбниками.

Тим часом у Запорізькій області з російського полону звільнили двох голів громад — Новоуспенівської та Кирилівської — Івана Сеника та Івана Малєєва.

На Рівненщині ж у результаті російських ракетних ударів по залізничній інфраструктурі пошкоджені близько 20 прилеглих будинків, одна людина отримала поранення. Голова ОВА додав, що рух пасажирських поїздів відновлено. Тривають роботи з подолання наслідків.

Однак на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинуло троє жителів села Безруки біля Дергачів. У Безруках загинула жінка і двоє чоловіків. Російські снаряди влучили в газові труби, через що близько 2500 домогосподарств на півночі Харківщини лишилося без газопостачання.

Крім того, росіяни розбомбили приватний будинок, поранивши жінку та її сина. Російські снаряди частково зруйнували їх приватний будинок у Слобідському районі Харкова.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності