• Головна
  • Війна
  • росіяни поширюють фейк про підготовку Україною хіматаки у найбільшому порту країни

росіяни поширюють фейк про підготовку Україною хіматаки у найбільшому порту країни

росіяни поширюють фейк про підготовку Україною хіматаки у найбільшому порту країни

Розхитування роспропагандою теми хімічної зброї почали ще на початку березня

У росії поширили фейк про хімічну атаку на об’єкти в найбільшому порту  країни "Південний". Ворог звинувачує у підготовці провокації з застосуванням хімічних речовин у районі порту українські спецслужби. Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Одеса та регіон залишаються об’єктом значної уваги з боку підрозділів інформаційно-психологічних спецоперацій рф, які наразі вдалися до використання прийому "інформаційного алібі", попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня, зокрема в Одесі", — зазначив Братчук.

За його словами, розхитування роспропагандою теми хімічної зброї почали ще на початку березня —кремль поширював дезінформацію про те, що в Україні нібито "в рамках спільних програм з Пентагоном діють лабораторії з виготовлення хімічної і біологічної зброї". Цю брехню спростувало посольство США в Україні ще 9 березня.

"І ось чергова провокація та фейк щодо порту Южний, що на Одещині. Усе це — цілеспрямована дезінформація росії, яка покликана відвернути увагу від її кривавих злочинів", — наголосив речник ОВА.

Він закликав жителів області дотримуватись правил безпеки та інформаційної гігієни.

Нагадаємо, на Львівщині вчора була загроза ракетного та авіаційного ударів.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності