• Головна
  • Війна
  • Примусової мобілізації на окупованій Херсонщині немає, але "референдум" готують – місцевий депутат

Примусової мобілізації на окупованій Херсонщині немає, але "референдум" готують – місцевий депутат

Примусової мобілізації на окупованій Херсонщині немає, але "референдум" готують – місцевий депутат

Примусова мобілізація в області не відбувається, а розповсюдження такої інформації лише нагнітає і так складну ситуацію в Херсонській області.

Про це заявив в ефірі Ukraine.Media депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

За його словами, російські окупанти готують референдум про проголошення ще однієї фейкової республіки.

"Росіяни хотіли зробити це раніше, але такі плани руйнувались, зокрема, стотисячним мітингом херсонців. Проте окупанти не полишають ці спроби і почали тиснути на місцеве населення. Багатьох голів об’єднаних громад і частину населення тримають в ув’язненні. Але все ж таки місцева влада не здається і не йде на співпрацю з орками", - розповів Хлань."Наступним планом окупантів стало створення так званої "хеенерії" через призначенців зрадників. Але з боку херсонців є тільки ненависть, адже ці люди змушені пересуватись з російською охороною. Довіри до цих людей немає. Тому жоден референдум не зможе пройти, тому що у них відсутні персональні дані, які вони намагаються збирати через так звану роздачу гуманітарки, яку ті створили», - додав депутат.

Він зазначив, що гуманітарна криза утворена тим, що окупанти блокують пересування харчів і ліків, предметів першої необхідності.

"А тоді вже, коли фактично мешканців області довели до межі виживання, вони почали роздавати так звану свою гуманітарку. Але ми всі розуміємо, що Херсонщина є аграрним регіоном. Як відомо, у селі не може себе прогодувати хіба що ледачий. Тому по їхню гуманітарку приходять хіба ті, хто вже дійсно на межі", - констатував депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності