• Головна
  • Війна
  • Україна вимагає коридор з "Азовсталі" для цивільних та поранених військових

Україна вимагає коридор з "Азовсталі" для цивільних та поранених військових

Україна вимагає коридор з "Азовсталі" для цивільних та поранених військових

Там зараз знаходяться близько 1000 цивільних та 500 поранених військових

Влада України вимагає від окупантів гуманітарний коридор з маріупольського комбінату "Азовсталь", щоб евакуювати цивільних та поранених військових. Про це заявила глава Мінреінтеграції Ірина Верещук у Telegram.

"Вимагаємо від росіян терміновий гуманітарний коридор з маріупольського комбінату "Азовсталь". Там зараз знаходяться близько 1000 цивільних та 500 поранених військових. Їх усіх треба витягнути з Азовсталі сьогодні. Закликаю світових лідерів і міжнародну спільноту сфокусувати зараз свої зусилля саме на Азовсталі"", — написала Верещук.

Додамо, українські військовослужбовці полку “Азов” попри вкрай складну ситуацію в Маріуполі продовжують боронити місто. За останні два дні їм навіть вдалось знищити ворожу бронетехніку.

Також сьогодні президент росії владімір путін назвав штурм промислової зони заводу “Азовсталь” у Маріуполі недоцільним та наказав голові міноборони сергію шойгу скасувати його і встановити блокаду.

Нагадаємо, російські загарбники ніяк не можуть взяти контроль над Маріуполем. Тому хотіли “зрівняти з землею завод “Азовсталь”, де тримають оборону наші бійці. Окупантів не стримує навіть те, що на заводі знайшли прихисток мирні мешканці міста.

Водночас Маріуполь, що потерпає від ворожої блокади, можна врятувати. Для цього є щонайменше два способи, упевнений командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волинський.

Він зі своїми підлеглими зараз перебуває у Маріуполі. За словами Волинського врятувати місто та мешканці можна або військовою операцією, або політичним рішенням.

Так, вчора військовослужбовці 36-ї окремої бригади морської піхоти спільно з іншими підрозділами ЗСУ та Нацгвардії успішно провели спільну спецоперацію з евакуації прикордонників та поліцейських на завод “Азовсталь”.

Крім того, “Азов” вчора заявив, що готовий евакуюватися з Маріуполя, щоб врятувати особовий склад, забрати поранених та тіла загиблих. Про це у своєму черговому відеозверненні сказав заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар. Він також додав, що до штурму “Азовсталі” залучена військова техніка з позначкою V, яку використовували військові, які вчиняли воєнні злочини на Київщині. Ворог продовжує штурм “Азовсталі” за допомогою танків, бронетехніки, артилерійських обстрілів, ракетних ударів.

Цивільні, які перебувають на території “Азовсталі” не можуть покинути бомбосховищ, тому що ворог не дотримується режиму тиші, не даючи можливості людям залишити територію заводу.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності