Куди безпечно повертатися до Великодня

Куди безпечно повертатися до Великодня

Поки що повертатися навіть на звільнені території не варто

Попри війну з росією, багато українців повернуться з-за кордону на великодні свята. Водночас не всі території в Україні є безпечними не тільки через обстріли, а й через масові замінування. Про те, куди повертатися безпечно, розповів прес-офіцер ДСНС України Олександр Хорунжий у ефірі Ukraine.Media.

"Повертатися можна тільки у ті райони, де місцеві органи влади надають на це дозвіл. Саме органи влади знають усю інформацію не тільки про розмінування, а й водопостачання, енергетику, зв'язок та інші комунікації, аби люди почували себе комфортно", — пояснює Олександр Хорунжий.

Навіть у тих містах, де вже немає окупації, рятувальники ще проводять роботи з розмінування та розбору завалів. Прес-офіцер ДСНС каже, що повертатися у ці райони не варто, адже це небезпечно.

Навіть після звільнення міст від росіян, рятувальники досі знаходять міни та розтяжки. Крім того, звичайна людина не завжди побачить розтяжку, яку можуть встановити у найнеочікуванішому місці.

"Вони встановлюються у різних місцях, починаючи від пральної машини, закінчуючи стаканами та автівками. Вони зустрічаються не так часто, але все ж є", — каже рятувальник.

Більше про те, куди безпечно повертатися до Великодня, дивіться у відео Ukraine.Media

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності