• Головна
  • Війна
  • Пісні війни, які стали популярними під час війни росії проти України

Пісні війни, які стали популярними під час війни росії проти України

Пісні війни, які стали популярними під час війни росії проти України

Добірка пісень про війну

Майже два місяці вже триває повномасштабна війна Росії проти України. Попри окупацію, військові дії, обстріли Збройні Сили Україні та просто український народ чинять суттєвий опір російській армії. Як це буває, задля підтримки бойового духу з’являються нові пісні, або виконуються старі у зовсім новій інтерпретації, яка відповідає духу обставин. Розповідаємо, які пісні стали популярними під час війни.

“Ой у лузі червона калина”

Відомий український співак та фронтмен гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк, який від початку війни пішов до лав територіальної оборони й навіть отримав поранення, започаткував цілий рух заспівавши просто посеред Києва українську пісню “Ой, у лузі червона калина…”.

Згодом, це підхопили й інші українці, поширюючи у соцмережах власні варіанти виконання цієї пісні. Долучився до флешмобу навіть соліст The Kiffness Девід Скот, створивши ремікс на сучасний манер.

Але й і це не все. Легендарна група Pink Floyd возз’єдналася і виконала цю пісню у звичному для себе стилі — рок. Таким чином, майже увесь світ почув народну українську пісню.

Я солдат

Відомий український співак Сергій Бабкін переспівав свою культову пісню “Я солдат” і присвятив її всі бійцям Збройних Сил України. Текст пісні був змінений відповідно до подій сьогодення, в ній згадується й напрямок, куди варто йти “руському воєнному кораблю”.

Як ти?

Відомий український гурт The Hardkiss записав нову пісню “Як ти?”. Вона відображає стан майже всієї країни, коли кожний ранок починається з дзвінків та повідомлень рідним та близьким людям, аби дізнатися, що вони живі і в порядку. Кошти від прослуховувань пісні гурт обіцяє передати на гуманітарні потреби, викликані військовим вторгненням росії.

“I am not okay”

Ніби у відповідь на попередню пісню вийшов й хіт популярного гурту Kazka “I am not okay”, що у перекладі з англійської означає “Я не в порядку”. Пісня виконується двома мовами — англійською та українською, та була презентована у США.

“Байрактар”

Розквітла протягом війни й народна творчість. Зокрема, у соцмережах активно шириться пісня “Байрактар”, присвячена роботі турецького однойменного безпілотника. Відео успішного знищення військових колон техніки “Байрактаром” вразили й підкорили серця українців. Хіт написав кадровий військовий Тарас Боровок.

“Україна переможе”

Олександр Пономарьов, Михайло Хома, Тарас Тополя, Євген Кошовий, Юрій Ткач та Петро Чорний об’єдналися та записали надихаючу пісню “Україна Переможе”. Весела та життєствердна мелодія виконана за участю Оркестру та Хору Заслуженого Академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України під керівництвом диригента Дмитра Антонюка.

Макс Барських - “Буде весна”

Український співак Макс Барських представив нову пісню “Буде весна”, яка стала першою композицією в арсеналі співака, виконаною українською мовою. Раніше він заборонив використовувати свої пісні на території росії, а також вступив до лав ЗСУ.

Gasoline

Італійський рок-гурт Maneskin, який став всесвітньо відомим після перемоги у Євробаченні 2021 року, поділився новою короткою піснею #StandUpForUkraine!, а також випустив кліп, у якому образи учасників чергуються з кадрами зруйнованих українських міст. Maneskin закликали знімати відео для підтримки біженців, а також допомагати фінансово.

Нагадаємо,  раніше ми зібрали добірку треків, які стали популярними після 24 лютого, та добірку пісень, які підіймають настрій.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності