У мережі показали, як горів крейсер "Москва"

У мережі показали, як горів крейсер "Москва"

Крейсер вже затонув

Журналісти OSINTtechnical — проєкту, який займається розвідкою на підставі відкритих джерел, опублікували у Twitter ймовірно перші фото російського крейсера "Москва" після влучання в нього українських ракет "Нептун" у Чорному морі.

"Я не можу перевірити справжність, але це крейсер класу "Слава", і я не думаю, що котрийсь з них був знищений таким чином", — йдеться у повідомленні OSINTtechnical.

Журналісти також долали, що "існує розбіжність між датою фото 15.04 і датою затоплення 14.04".

Одне з фото зроблене з корабля, який, ймовірно прибув на допомогу "Москві". На ньому видно, що палає крейсер, який палає, накренився на лівий бік.

Також над палубою видно два перехресні струмені води — це може свідчити про те, що так або намагалися загасити пожежу, або могли відкачувати з трюмів воду, використовуючи пожежні гідранти як насоси.

OSINTtechnical також вважають, що "Москва" горіла всередині, перш ніж затонути, бо з більшості видимих ілюмінаторів видно сильний дим.

Нагадаємо, флагман чорноморського флоту росії крейсер “Москва” отримав суттєві пошкодження та затонув.

У крейсер “Москва”, який послали українські прикордонники на острові Зміїний, влучили ракети “Нептун”. Корабель почав сильно горіти. На борту крейсера перебувало 510 членів екіпажу.

Згодом російське військове керівництво озвучило свою версію пожежі на крейсері “Москва”.  Кажуть, що на судні здетонував боєприпас. Через це крейсер загорівся. Повідомляють, що екіпаж евакуювався. Інших деталей про інцидент не розповіли.

Додамо, корабель був спущений на воду в Миколаєві 1979 року. Входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту рф, є його флагманом. Брав участь у бойових діях в Грузії, Сирії та під час нападу на острів Зміїний.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності