• Головна
  • Війна
  • Під час пасхальної меси папа Франциск привітався українською та засудив жорстокість війни

Під час пасхальної меси папа Франциск привітався українською та засудив жорстокість війни

Під час пасхальної меси папа Франциск привітався українською та засудив жорстокість війни

Папа через стан здоров'я не очолював месу

Під час великодньої меси, яка проходила в суботу вночі у Ватикані, Папа Римський Франциск засудив жорстокість війни в Україні, а також сказав українською: "Христос воскрес!". Про це повідомляє Reuters та vaticanne.

Як йдеться у повідомленні Папа Франциск через проблеми зі здоров’ям не очолив Святу Месу Пасхальної Вігілії Святої Ночі, але доручив це кардиналові Джованні Баттісті Ре. Перед Месою Папа мав коротку зустріч з делегацією з України. До неї входили парламентарі та мер Мелітополя Іван Федоров, визолений із полону.

Свою проповідь Франциск читав сидячи. Він відійшов від заздалегідь підготовленого тексту, щоб відзначити присутність на месі Івана Федорова, його сім'ї та трьох українських парламентарів. Папа засудив "темряву і жорстокість війни".

"Всі ми молимося за вас та разом з вами. Ми молимося, бо сталося багато страждань. Ми можемо тільки запропонувати вам наше суспільство, наші молитви і сказати вам: "Мужайтесь, ми разом з вами", - зауважив Франциск.

Наприкінці проповіді він сказав: "Христос воскрес!" українською.

Нагадаємо, 15 квітня у Колізеї проходила щорічна Хресна дорога. Цього року, за сценарієм, насти традиційний хрест доручили українці та росіянці, аби примирити народи. Цей факт спричинив хвилю негативної реакції не лише в Україні, а й у світі.

Українські католицькі медіа відмовилися від трансляції цьогорічної Хресної дороги, як і українські національні телеканали. Люди вважали, що така ситуація нагадує спробу примирити Понтія Пілата з Ісусом Христом.

Патріарх УГКЦ Святослав також висловився щодо неприпустимості такого жесту.

"Спершу потрібно припинити нас вбивати, а тоді можна говорити про наступні кроки. Щоби миритися, треба бути принаймні живим", - заявив першоєрарх УГКЦ.

Нагадаємо, сьогодні, 17 квітня, католики світу святкують Великдень. Християни східного обряду  відзначають Свято Входу Господнього в Єрусалим, або, як його називають у народі, — Вербну неділю.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності