• Головна
  • Війна
  • Хорватія не поспішає називати злочини рф геноцидом: посол каже, що рішення влади ще немає

Хорватія не поспішає називати злочини рф геноцидом: посол каже, що рішення влади ще немає

Хорватія не поспішає називати злочини рф геноцидом: посол каже, що рішення влади ще немає

Поки Хорватія не визнала геноциду в Україні

Влада Хорватії не поспішає називати вбивства українців армією РФ геноцидом. Про це повідомила посол Хорватії в Україні Аніца Джаміч у коментарі Lviv.Media, під час акції до Дня довкілля у Львівській області за участі глави Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького.

"Хорватія пройшла через війну 30 років тому. Вдруге у моєму житті я зіштовхнулася з війною та дійсно переживаю. Ми знаємо що відчувають українці, і наскільки для вас важливо відчувати підтримку. Саме тому я тут, щоб допомогти не лише політичними рішеннями, а й надати дружню підтримку", – повідомила Аніца Джаміч.

Однак Хорватія наразі не поспішає визнавати геноцид українського народу, який вчиняє росія. Посол каже, що все залежить від рішень уряду щодо цього питання.

"Я не можу дати відповіді на це питання зараз, визнання геноциду залежить виключно від рішення влади Хорватії. Але ми приймаємо те, що робить росія", – відповіла посол.

Поміж іншого посадовиця розповіла й те, що Хорватія надсилає в Україну гуманітарну допомогу, яку передає не просто влада країни, а й звичайні люди, які дійсно стурбовані ситуацією в українській державі.

Додамо, нещодавно польський президент Анджей Дуда висловив свою думку щодо збройної агресії росії на українську територію. Він погодився із Зеленським та назвав трагедію в Бучі геноцидом.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності