• Головна
  • Війна
  • Парламент визнав російський режим нацистським та заборонив окупаційну символіку

Парламент визнав російський режим нацистським та заборонив окупаційну символіку

Парламент визнав російський режим нацистським та заборонив окупаційну символіку

Парламент ухвалив законопроєкт №7214, який забороняє використання символіки воєнного вторгнення росії та визнає російський режим нацитським. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Власне, документом росія визнається державою-терористом однією з цілей політичного режиму якої є геноцид українського народу, фізичне знищення, масові вбивства громадян України, вчинення міжнародних злочинів проти цивільного населення, використання заборонених методів війни, руйнування цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, штучне створення гуманітарної катастрофи в Україні або окремих її регіонах.

Окрім того, в Україні забороняється використовувати окремо, без правомірного контексту або в контексті виправдання збройної агресії росії проти України, літери "Z", "V". Також їх заборонено використовувати для заміни криличних літер "З", "С", "В", "Ф" в окремих словах з візуальним акцентом на них.

Разом із тим забороняється використовувати символіки збройних сил російської федерації, зокрема її сухопутних військ, повітряно-космічних сил, ВМФ, ракетних сил стратегічного призначення, повітряно-десантних військ, ССО, інших збройних формувань та органів держави-терориста.

Не вважатиметься порушенням використання символіки лише у творах і матеріалах, створених із метою засудження російського нацистського тоталітарного режиму, воєнного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше Верховна рада прийняла законопроєкт про встановлення винагороди за передачу ЗСУ військової техніки рф. Зокрема українцям офіційно платитимуть за передачу техніки окупанта ЗСУ. Винагорода передбачається як для військових рф, так і для громадян України.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності