• Головна
  • Війна
  • Сержанту львівської бригади Володимиру Балюку посмертно присвоїли звання Героя України

Сержанту львівської бригади Володимиру Балюку посмертно присвоїли звання Героя України

Сержанту львівської бригади Володимиру Балюку посмертно присвоїли звання Героя України

Володимира Балюка разом зі званням Героя України посмертно відзначили орденом "Золота Зірка"

Сержанту десантно-штурмової роти 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Володимиру Балюку посмертно присвоїли звання Герой України. Відповідний Указ опублікували на офіційному сайті президента.

Володимира Балюка разом зі званням Героя України посмертно відзначили орденом "Золота Зірка". Нагороду присвоїли за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірності військовій присязі.

Нагадаємо, Володимир Балюк з позивним "Балу" загинув 5 квітня на півдні України у бою з російськими військами.

“Володя — учасник АТО та ООС, обіймав посаду головного сержанта нашої десантно-штурмової роти. Він був надійним, спокійним та виваженим, чесним і справедливим чоловіком. Не було таких питань, які б він не зміг вирішити. У нього завжди все виходило: у службі, спорті та інших справах. “Балу” завжди брав призові місця у змаганнях по практичній стрільбі та кросфіту. Планував продовжувати та розвивати свою військову кар’єру", — розповів друг та безпосередній командир Володимира, офіцер-десантник з позивним "Одін".

Він поділився, що 5 квітня підрозділ у якому Володимир командував штурмовою групою, вів наступальні дії. Десантники мали закріпитися в одному з населених пунктів на півдні України. У бою з окупантами сам Володимир знищив 2 ворожі БМД та чимало живої сили противника.

"Бій продовжувався. Контратака окупантів захлеснулася. Рашисти почали відступати, прикриваючи свій відхід вогнем з усього наявного озброєння. Саме в цей момент, Володимир отримав смертельне осколкове поранення", — пригадав офіцер-десантник з позивним "Одін".

Загалом, під час того бою, штурмова група, якою командував сержант Володимир, знищила 4 БМД та багато окупантів, а інші підрозділи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади спалили 5 російських танків та ліквідували кілька десятків живої сили росіян.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності