• Головна
  • Війна
  • Звільнене від російських окупантів рятувальне судно "Сапфір" вже в Україні — Єрмак

Звільнене від російських окупантів рятувальне судно "Сапфір" вже в Україні — Єрмак

Звільнене від російських окупантів рятувальне судно "Сапфір" вже в Україні — Єрмак

Судно повернулося під контроль України ще 8 квітня

Звільнене від російських окупантів рятувальне судно "Сапфір" вже перебуває в Україні. Про це повідомив глава Офісу Президента у своєму Telegram.

За словами Єрмака, "Cапфір" пришвартували в порту Ізмаїл.

Додамо, 8 квітня стало відомо, що українське судно "Cапфір", яке раніше захопили окупанти, повернулося під контроль України. З 24 лютого 2022 року буксир брав участь у рятувальних операціях на Чорному морі.

Зокрема, за участі "Сапфіра", була ліквідована пожежа на борту танкера "Millenial Spirit" (прапор Молдови), яка виникла в результаті ракетного обстрілу з боку Росії.

Довідково."Сапфір" — українське цивільне спеціалізоване судно, яке знаходиться в постійній пошуково-рятувальній готовності та здатне виконувати відповідні задачі у відкритому морі.

Нагадаємо, державне бюро розслідувань завадило російським підприємцям вивезти з України 10 суден реальною вартістю понад мільярд гривень. Наразі працівники ДБР передали на зберігання судна до Адміністрації морських портів України та подали матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їх націоналізації.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності