• Головна
  • Війна
  • Уряд направив перший мільярд гривень на відбудову звільнених територій – Шмигаль

Уряд направив перший мільярд гривень на відбудову звільнених територій – Шмигаль

Уряд направив перший мільярд гривень на відбудову звільнених територій – Шмигаль

Уряд направив з резервного фонду перший мільярд гривень на відбудову звільнених від російських окупантів територій. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Кошти підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури. Зокрема 400 млн гривень отримала Київська область, по 250 млн – Чернігівська та Сумська області та 100 млн гривень виділено на відбудову Житомирської області.

"Кошти будуть спрямовані на ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії. Також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби", - розповів Денис Шмигаль.

Розпоряджатись коштами будуть військово-цивільні адміністрації кожної області. Зокрема координувати процес буде Міністерство розвитку громад та територій.

Нагадаємо, Україна може стати першою країною у світі, яка отримає репарації за шкоду екології. Зокрема окупанти завдали шкоди атмосферному повітрю, ґрунтам, об’єктам природно-заповідного фонду, флорі-фауні України.

Попередні екологічні збитки за час війни на суму понад 500 млрд доларів. Точну суму можна буде назвати лише після закінчення війни, але її негативні наслідки будуть колосальними.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності