• Головна
  • Війна
  • На війні загинув військовий із 80 бригади Володимир Балюк

На війні загинув військовий із 80 бригади Володимир Балюк

На війні загинув військовий із 80 бригади Володимир Балюк

На півдні України у бою з російськими окупантами загинув головний сержант десантно-штурмової роти підрозділах 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Володимир Балюк.

Про свого бойового побратима Володимира Балюка – “Балу”, розповідає офіцер-десантник з позивним “Одін”, його друг та безпосередній командир:

“Володя – учасник АТО та ООС, обіймав посаду головного сержанта нашої десантно-штурмової роти. Він був надійним, спокійним та виваженим, чесним і справедливим чоловіком. Не було таких питань, які б він не зміг вирішити. У нього завжди все виходило: у службі, спорті та інших справах. “Балу” завжди брав призові місця у змаганнях по практичній стрільбі та кросфіту. Планував продовжувати та розвивати свою військову кар'єру…», - розповів командир.

Зокрема 5 квітня підрозділ у якому Володимир командував штурмовою групою, вів наступальні дії. Десантники мали закріпитися в одному з населених пунктів на півдні України. У бою з окупантами штурмова група, якою командував сержант Володимир Балюк, знищила 4 БМД та багато окупантів. Інші підрозділи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади спалили 5 російських танків та ліквідували кілька десятків живої сили росіян.

За проявлену особисту мужність та героїзм, стійкість та рішучість під час відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, головний сержант десантно-штурмової роти сержант Володимир Балюк представлений до звання – Герой України (посмертно).

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності