• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: у Мелітополі російські окупанти викрали вже понад 100 людей

Ситуація на фронті: у Мелітополі російські окупанти викрали вже понад 100 людей

Ситуація на фронті: у Мелітополі російські окупанти викрали вже понад 100 людей

Головне про події дня на фронті

Сорок третя доба протистояння з росією закінчується. Ворог продовжує підготовку до наступу на сході України — нарощує кількість авіації, веде розвідку.

Основні зусилля противник зосереджує на захопленні міста Маріуполь, веденні наступу у районі міста Ізюм та спробах прорвати оборону на Донецькому напрямку. Водночас ворог наніс авіаудар по шляхопроводу біля станції Барвінкове на Донецькій залізниці.

"Це єдиний контрольований Україною виїзд залізницею із таких міст, як Слов’янськ, Краматорськ та Лиман. Дорога життя для десятків тисяч наших громадян зараз. Тимчасово заблокованими в Слов'янську та Краматорську залишились три евакуаційні поїзди", — повідомив в.о. голови "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Ворог також активізував зусилля на Сєверодонецькому напрямку. Намагається продовжувати наступ в районах населених пунктів Донецький, Новотошківське і Попасна.

Також противник намагався здійснити наступ у районах населених пунктів Мар’їнка, Борівське та Солодке. Спроби наступу успіху не мали.

На Луганщині тим часом не лишилося жодної цілої лікарні. Нині лікарня залишилася на окупованій частині міста. За словами очільника Луганської області Сергія Гайдая російські окупанти знімають там відео та звинувачують українських військових у руйнуваннях.

Водночас на Південнобузькому напрямку противник намагається не допустити подальшого просування підрозділів Збройних Сил України та покращити тактичне положення своїх підрозділів в деяких районах.

В районі Харкова до п’яти батальйонних тактичних груп ворога продовжують блокувати місто та обстрілювати його з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. Крім того, сьогодні військові рф обстріляли мирне населення Харкова та району, є загибла та постраждалі.

Ізюмський напрямок лишається критичним. Окупанти утримують місто Ізюм, намагаються продовжити наступ у напрямку на Слов’янськ та Барвінкове. Також у Харківському районі сили спеціальних операцій ЗСУ знищили одну із ворожих установок "Град" разом з екіпажем.

На Таврійському напрямку противник продовжує здійснювати вогневий вплив та ведення штурмових дій. Завдає ракетно-бомбових ударів, веде артилерійський вогонь по цивільній інфраструктурі населених пунктів. Порт Бердянська окупантами використовується для перекидання озброєння, військової техніки та особового складу.

Натомість у Мелітополі російські окупанти та колаборанти викрали вже понад 100 людей. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. За словами Федорова, росіяни почали викрадати викладачів Мелітопольського педагогічного університету. Також вони намагаються відновити навчання у дитячих садках, не домігшись того ж від шкіл.

Також у Запорізькій області російські окупанти заборонили виїзд чоловікам у бік підконтрольної українській владі території. Також фіксується зростання дефіциту товарів першої необхідності, особливо продовольчих, що може призвести до ускладнення гуманітарної ситуації в зайнятому російськими окупантами регіоні.

Тим часом у Бородянці, що на Київщині, почали діставати з-під завалів перших жертв.

"На жаль, на сьогодні вже є підтверджена інформація, що під завалами знайдені загиблі люди. Їхня кількість встановлюється", — повідомив керівник гуманітарного штабу Київської області Олексій Кулеба.

Також протягом минулих двох днів у Києві було виявлено 16 диверсійно-розвідувальних груп. З метою подальшого виявлення диверсійно-розвідувальних груп у Києві на дорогах залишатимуться блокпости.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності