• Головна
  • Війна
  • Відомі шахістки зі Львова Музичук не підтримали санкції проти спортсменів із росії і білорусі: їх покарають

Відомі шахістки зі Львова Музичук не підтримали санкції проти спортсменів із росії і білорусі: їх покарають

Відомі шахістки зі Львова Музичук не підтримали санкції проти спортсменів із росії і білорусі: їх покарають

Шахова фередарція почала процедуру виключення їх з президії та членства у федерації

Львівські шахістки Анна та Марія Музичук не підтримали та не підписали лист Львівської обласної шахової федерації щодо виключення російської та білоруської шахових федерацій з ФІДЕ. Про це розповів заступник президента федерації Нараз Фірман.

Через підтримку сестрами росії та білорусі організація почала процедуру їх виключення з президії та членства у федерації

"Гросмейстерки Анна та Марія Музичук свої підписи під листом не поставили, вони вважають, що "не все так однозначно" і що "не всі росіяни погані", - зазначив Фірман.

Власне, у своєму листі львівська федерація вимагає повної заборони на участь російських та білоруських шахістів у всіх турнірах, що проводяться за підтримки та організації ФІДЕ.

Також федерація просить заборонити усім російським і білоруським тренерам, арбітрам, офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях, що проводяться під егідою ФІДЕ, і негайно звільнити громадян цих країн з будь-яких посад у Раді та комісіях ФІДЕ.

Окрім того, у листі йдеться про негайну відставку А. Дворковича з посади президента ФІДЕ, як пособника та давнього поплічника кривавого диктатора путіна.

Повідомляється, що це не перший випадок, коли відомі шахістки Музичук демонструють неоднозначну позицію щодо війни росії проти України. Через таку позицію сестер,

"Для нас така позиція львів’янок є дивною, ми вирішили припинити співпрацю з ними. Організація почала процедуру їхнього виключення з президії та членства у федерації", – сказав Назар Фірман.

Нагадаємо, соліст балету Львівської опери Євген Свєтліца поїхав у тур з російськими артистами. Тепер йому загрожує загрожує дисциплінарна відповідальність та службове розслідування щодо його особи.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності