• Головна
  • Війна
  • Втрати України від війни перевищуватимуть 1 трильйон доларів

Втрати України від війни перевищуватимуть 1 трильйон доларів

Втрати України від війни перевищуватимуть 1 трильйон доларів

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Загальна сума втрат України від вторгнення росії, враховуючи прямі та непрямі втрати буде значно перевищувати 1 трильйон доларів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю ВВС News Україна.

"Якщо обраховувати втрати ВВП в довготерміновій перспективі від того, що зруйновані виробничі потужності, зруйнована інфраструктура, то сума втрат значно перевищує 1 трильйон доларів. Це те, що втратить через війну наша країна", — сказав Шмигаль.

За його словами, існують різні методології обрахунку втрат.

"Є прямий — це, скажімо, зруйнований конкретний міст. Рахуємо вартість його відновлення і складаємо в кошторис руйнування фізичної інфраструктури, фізичних будівель. Це одна цифра. Звичайно, є втрати бізнесу від припинення роботи. Є втрати бізнесу від руйнування логістичних ланцюгів. Наприклад, перекриті морські порти, зруйновані залізничні станції, зруйнована енергетична інфраструктура. Всі ці витрати складаються у величезні суми", —  пояснив прем'єр.

Він додав, що прямі втрати станом на першу декаду березня становили понад 560 мільярдів доларів. Усе це Росія має відшкодувати коштом арештованих активів та компенсацій.

Нагадаємо, унаслідок війни, яку розв’язала росія, втрати України сягають 564,9 мільярда доларів. Це сума з урахуванням втрат цивільного населення, ВВП та інвестицій.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності