• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: у Маріуполі не залишилося жодної вцілілої будівлі

Ситуація на фронті: у Маріуполі не залишилося жодної вцілілої будівлі

Ситуація на фронті: у Маріуполі не залишилося жодної вцілілої будівлі

Головні новини з фронту на цю годину

Унаслідок атак, які здійснюють російські війська, у місті Маріуполь Донецької області не залишилося жодної вцілілої будівлі. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Ірландії.

"Продовжуються цілодобові обстріли, авіанальоти, бомбардування. У Маріуполі не лишилося вже жодної цілої будівлі. Жодної непошкодженої будівлі. У півмільйонному місті. Жодної!", — наголосив Зеленський.

Він розповів, що загиблих або вбитих маріупольців за можливості ховають просто у дворах зруйнованих багатоповерхівок, однак загарбники іноді навіть таке поховання не дають здійснити.

Також у Вугледарі на Донеччині російський агресор обстріляв місце роздачі гуманітарної допомоги. У результаті двоє людей загинули та ще 5 поранені.  Про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Водночас у Рубіжному на Луганщині 60% міста контролюють росіяни. Прорватися вглиб міста ворог не може. Про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"60% Рубіжного контролюють росіяни, ексмер-зрадник допомагав узяти місто, здавав усю інформацію. Прорватися вглиб міста орки не можуть, щоденні атаки залишаються без успіху і з численними втратами ворога", — написав очільник області.

Також у Кудряшівці на Луганщині російські загарбники зруйнували будівлю храму Архистратига Михаїла.

Крім того,  російські війська з артилерії обстріляли Сєвєродонецьк. Горять 10 багатоповерхівок.

"Кількість жертв встановлюється. Артилерійський обстріл старих районів міста російська армія здійснила сьогодні удень, 6 квітня”, —  розповів Гайдай.

Полум’ям охоплено одразу 10 багатоповерхівок, торговельний центр, гаражі. Рятувальники гасять полум’я і розбирають завали.

Разом з тим на Херсонщині  через погрози російських агресорів виїхав з міста міський голова Скадовська Олександр Яковлєв. Про це він сам написав у Фейсбуці.

"Зважаючи на постійні погрози та "пропозиції" до співпраці з боку окупантів, я був змушений виїхати з міста. Розумію, що для багатьох було би спокійніше, аби я і надалі залишався в місті, але мені сказали однозначно або співпрацюєш, або ідеш в підвал. Однозначно, користі від мера в камері небагато", —написав він.

За його словами, він перебуває в безпечному місті, на постійному зв’язку з заступниками, виконком продовжує працювати в дистанційному режимі. Робота в місті та громаді налагоджена, все поки що без істотних змін.

Крім того, міський голова Олешок на Херсонщині виїхав з області й вивіз свою доньку. Про це повідомив у Фейсбуці сам міський голова Олешок Євген Рищук. Однак він наголосив, що сам продовжує працювати, перебуває на зв'язку, а у місті все працює, на місці його заступники.

Також сьогодні з ранку окупанти оточили смт. Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області.

Російські загарбники проводять подворовий обхід, почали обстрілювати двоповерховий житловий будинок у центрі селища з автоматів та гранатометів, підвезли важку військову техніку. Про жертви поки що нічого не відомо. Про це розповів Кримськотатарський Ресурсний Центр у Фейсбуці.

Між тим у Лозовій на Харківщині внаслідок обстрілів пошкоджено майже 200 приватних будинків, мешканці продовжують виїжджати. Про це повідомив у відеозверненні в Фейсбуці голова Лозівської громади Сергій Зеленський.

"Збитки внаслідок обстрілів підраховуються. На сьогодні можу сказати, що майже 200 приватних домоволодінь постраждали, 6 будинків узагалі зруйновані повністю", — сказав голова громади.

За його словами, людям надають шифер, деревину, скло, щоб першочергово закрити вибиті вікна та пошкоджені покрівлі.

Загалом російські загарбники продовжують хаотично обстрілювати Харків і Дергачі, найгарячішою точкою в регіоні залишається Ізюм. Про це в Телеграмі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Знову вночі російські окупанти нанесли близько 27 ударів із різних видів зброї по житлових кварталах Харкова та населених пунктах області. Постраждали райони ХТЗ, Північної Салтівки, П’ятихаток, Малої Рогані, Дергачів. Ворог хоче нас деморалізувати та продовжує наносити хаотичні удари по цивільній інфраструктурі", — розповів Синєгубов.

Найгарячішою точкою, зауважив голова ОВА, залишається місто Ізюм.

"Там наші Збройні сили тримають позиції, тримають оборону і нищать ворога. Вночі було знищено ворожий вертоліт К-52. Також знищено колону ворожої техніки, танків, які намагалися прорватися в напрямку Барвінкового. Їм це не вдалося, і ворог знову зазнав великих втрат техніки та особового складу", — зазначив Синєгубов.

У районі Ізюму продовжують евакуаційні заходи.

Тим часом міський голова Ірпеня на Київщині Олександр Маркушин повідомив, що у середу, 6 квітня у місті розпочали розбирати завали, щоб мешканці могли якомога швидше повернутися у рідні домівки.

"Свою роботу без упину роблять сапери, рятувальники, поліцейські, наші комунальні служби. Сьогодні починаємо розбирати завали. Я щиро дякую усім підприємцям і волонтерам, які відгукнулися на мій заклик про допомогу", — написав він.

У відеозверненні Маркушин зазначив, що місто планує до кінця наступного тижня прибрати завали й вулиці.

Також у Київській області розпочалися роботи з розчищення Житомирської траси і зведення насипного тимчасового мосту через річку Ірпінь. Про це голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі.

У визволених від російських військ населених пунктах Бучанського, Вишгородського, Броварського районів сили оборони проводять зачистку та розмінування. Після цього комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру. Рятувальники вже знешкодили 1364 вибухонебезпечних предмети.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності