• Головна
  • Війна
  • В Україні пропонують заборонити використання символів "Z", "V" та "O"

В Україні пропонують заборонити використання символів "Z", "V" та "O"

В Україні пропонують заборонити використання символів "Z", "V" та "O"

Саме такими символами російські загарбники позначають свою військову техніку

У Парламенті зареєстрували законопроєкт, яким пропонується заборонити використання символіки підтримки нападу росії на Україну. Відповідний текст законопроєкту опублікований на сайті Верховної Ради.

Законопроєктом пропонується карати виготовлення, розповсюдження та публічне використання символіки "Z", "V" та "O" обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий термін, з конфіскацією майна або без такого.

Власне, саме такими символами російські загарбники позначають свою військову техніку, яку використовують для війни в Україні.

"Військова техніка окупанта на території України була позначена літерами "Z", "V" та "O". З 3-го березня акаунти Російського міністерства оборони у соцмережах почали використовувати стилізації та графічні інтерпретації літер “Z” та “V” у комунікаціях щодо військової агресії Росії проти України, а згодом символіка почала розповсюджуватися у пропагандистських матеріалах, мітингах та інших публічних заходах та продуктах на підтримку війни в Україні", - йдеться у пояснювальній записці.

Документ визначає символіку підтримки військової агресії рф проти України як символіку, що включає прапори, символи, зображення або інша атрибутика, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи в яких зображуються символи "Z", "V" та "O".

Нагадаємо, в Україні працює сервіс, який допомагає отримувати ЗСУ інформацію про пересування російських військ та техніки. На сторінці сервісу можна завантажити фото ворожих військ та машин, а також вказати, чи є поруч цивільні. Про те, як ворог позначає свою техніку та що це означає, читайте тут.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності