• Головна
  • Війна
  • Близько 300 людей загинуло під завалами Драмтеатру в Маріуполі

Близько 300 людей загинуло під завалами Драмтеатру в Маріуполі

Близько 300 людей загинуло під завалами Драмтеатру в Маріуполі

Остаточної цифри скільки ховалось людей у сховищі театру поки нема

Майже 300 людей загинули під руїнами Драматичного театру в центрі Маріуполя, коли на бувлю окупанти скинули надпотужну бомбу. Таку інформацію сьогодні оприлюднили в місцевій міській раді.

"На жаль, починаємо цей день із поганих новин. Від очевидців з'явилася інформація про те, що у Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей. До останнього не хочеться вірити у цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім удалося врятуватися. Але слова тих, хто був усередині будівлі на момент цього терористичного акту, говорять про протилежне", - розповідають.

Нагадаємо, 16 березня, на Драмтеатр, що в центрі Маріуполя, де з двох сторін був величезний надпис «ДІТИ» російські фашисти скинули надпотужну бомбу. З будівлі нічого не залишилось. На цей момент у сховищах перебувало понад 1500 тисячі людей. В основному жінки та діти. Розібрати завали рятувальники одразу не мали змоги, оскільки окупанти постійно обстрілювали територію.

Проте вже за два дні після страшної події, український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що із бомбосховища під будівлею театру живими вдалось вивести 130 людей. Роботи з порятунку продовжувались.

Остаточної цифри, скільки саме маріупольців ховалося у сьому сховищі, та скільком вдалось врятуватись, поки нема.

"Драмтеатр у самому серці Маріуполя завжди був візитною карткою міста. Місцем зустрічей, побачень, точкою орієнтиру. "Ти де? Я на Драмі". Скільки разів ми чули або говорили цю фразу: "на Драмі"...Тепер більше немає Драми. На його місці з'явилася нова точка болю маріупольців, руїни, що стали останнім притулком для сотень безневинних людей".

 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності