• Головна
  • Війна
  • Як в Україні каратимуть за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ

Як в Україні каратимуть за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ

Як в Україні каратимуть за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ

Каратимуть позбавленням волі до 8 років

В Україні запровадили кримінальну відповідальність за фото- і відеозйомку переміщень ЗСУ та розголошення деталей про військову допомогу від західних партнерів. Відповідний закон сьогодні прийняли депутати Верховної Ради.

За поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, каратиметься позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. Розголошувати можна лише ту інформацію, яку подає у відкритому доступі Генеральний штаб Збройних сил України.

Поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів каратиметься позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Розповсюджувати можна лише ту інформацію, яку розміщують у відкритому доступі Генеральний штаб ЗСУ та Міноборони або офіційні джерела держав-партнерів.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала тіктокера, який виклав відео з розташуванням української військової техніки біля одного з ТРЦ Києва. Невдовзі після публікації відео, окупанти здійснили ракетний удар та зруйнували торгівельний центр, біля якого перебували військові.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності