Окупанти знищили музей ім. Куїнджі у Маріуполі

Окупанти знищили музей ім. Куїнджі у Маріуполі

У музеї зберігалися роботи українських художників

Російські військові знищили прямим попаданням авіабомби будівлю Художнього музею імені Архипа Куїнджі у Маріуполі. Тут зберігалися оригінали картин всесвітньо відомих майстрів, розповіли у Маріупольській міськраді.

На момент обстрілу оригіналів робіт Архипа Куїнджі в музеї не було. Однак у музеї зберігалися роботи українських художників Івана Айвазовського, Миколи Глущенка, Тетяни Яблонської, Михайла Дерегуса та інших. Доля картин наразі не відома.

Загалом у бідівлі зберігалося близько 2 тисяч експонатів, а саме твори живопису, декоративно-ужиткового мистецтва, графіки та скульптури.

Додамо, Офіс Генпрокурора вже розпочав кримінальне провадження за фактом зниження музейних фондів Маріуполя. Окрім обстрілу музею, ворожі війська знищили колекцію приватного некомерційного музею ретрокомп’ютерів та приставок, яка налічувала понад 500 експонатів.

Нагадаємо, Lviv.media розповідало, що уряд Італії готовий відбудувати зруйнований окупантами Драматичний театр у Маріуполі. Тим часом Греція виявила бажання відбудувати зруйнований окупантами пологовий будинок.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності