У меткомбінат "Азовсталь" влучили 2 снаряди

У меткомбінат "Азовсталь" влучили 2 снаряди

Роботу підприємства тимчасово зупинили

В меткомбінат "Азовсталь" групи "Метінвест" Ріната Ахметова, що знаходиться у Маріуполі, влучило два снаряди. Комбінат призупинив роботу, але говорити, що це назавжди, ще зарано. Про це генеральний директор "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі розповів у зверненні.

Цкітішвілі повідомив, що від початку вторгнення росії в Україну, керівники "Азовсталі" почали розробляти програму зупинки комбінату. Тож зараз роботу комбінату було зупинено безпечно.

"Зупинили коксові печі, знизили температуру, залили рідким склом, аби не дозволити далі йти процесу коксування і максимально високому виробітку коксового газу. І так ми максимально знизили до безпечного рівня екологічне навантаження на місто і для життів мешканців Маріуполя коксові батареї не представляють жодної небезпеки", — пояснив гендиректор підприємства.

Він додав, що від самого початку всі прилади автоматичного контролю за екологічними та технологічним напрямками роботи печей та батарей контролювалися співробітниками комбінату, які попри чисельні обстріли міста приходили на роботу.

Сьогодні ж на завод впали два снаряди. Перший влучив у склад, другий потрапив дуже близько до коксових батарей.

"Рано говорити про те, що комбінат зупинено назавжди. Ми повернемося в місто, відбудуємо комбінат, відродимо його і він буде так само працювати та приносити славу Україні, як він це робив завжди. Бо Маріуполь — це Україна, "Азовсталь" – це Україна. Була, є і буде", — наголосив очільник комбінату.

Цкітішвілі також пригадав, що востаннє "Азовсталь" був повністю зупинений у 1941 році через війну проти нацистської Німеччини, а у 1943 році після звільнення Маріуполя почалася розбудова.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності