• Головна
  • Війна
  • Верховна Рада України надала добровольцям статус учасника бойових дій

Верховна Рада України надала добровольцям статус учасника бойових дій

Верховна Рада України надала добровольцям статус учасника бойових дій

Також розширено перелік осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною

Верховна Рада України надала добровольцям статус учасника бойових дій.

Так, Верховна Рада України прийняла Закон України "Про внесення змін до деяких законів України про уточнення норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України і надання їм соціальних гарантій". Таким чином, розширили коло осіб, віднесених до числа учасників бойових дій та до осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Відповідний статус матимуть:

  • добровольці Сил територіальної оборони Збройних Сил України;
  • особи зі складу добровольчого формування територіальної громади,
  • особи зі складу громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону,
  • особи, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

Також змінами у чинному законодавстві розширено перелік осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Відповідний перелік доповнено особами, яким починаючи з 2014 року вручено орден "Золота Зірка" та особами, які нагороджені орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом княгині Ольги трьох ступенів.

Нагадаємо, парламент визнав добровольців Сил територіальної оборони ветеранами війни. Окрім того, члени сімей загиблих воїнів Територіальної оборони тепер належать до категорії сімей загиблих захисників та захисниць України.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності