Чехія скоро не зможе приймати біженців з України

Чехія скоро не зможе приймати біженців з України

Чехія на межі кількості біженців, тож скоро країна вже не зможе приймати українців. З початку війни з росією до Чехію прибуло понад 270 тисяч вимушено переселених українців. Про це повідомляє видання České noviny.

"В даний час у Чеській Республіці 270 тисяч людей, які втекли від війни. Ми повинні визнати, що ми знаходимося на межі тієї кількості, яку ми можемо прийняти без особливих проблем", – заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Та попри це Фіала вважає, що Чехія – одна з країн, яка найкраще справляється із напливом біженців. Також країна і далі робитиме кроки, які допоможуть впоратися з великою кількістю прибулих. Фіала згадав про майбутні зміни в законах, що регулюють візи, безпеку, освіту та працевлаштування біженців. Крім того, чеський сенат ухвалив закон, який полегшить працевлаштування біженців з України та відкриє двері до гуманітарної допомоги у розмірі 5 тисяч крон.

Додамо, за даними ООН через війну з росією з України виїхали понад 3 млн людей.

Нагадаємо, нещодавно влада Ізраїлю змінила правила в’їзду для українців. Держава скасовувала безвізовий режим з Україною та не прийматиме біженців. Тепер, щоб потрапити в країну необхідно отримати спеціальний електронний дозвіл від Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності